Alaselän kuluma

Särkeekö ja kolottaako selkääsi aamuisin? Helpottuuko oireilu hiljalleen aamutoimien aikana? Tuntuuko istuminen, seisoskelu ja pitempään kävely pahentavan oireita? Entä tuntuuko liikkeelle lähtö takeltelevan istumisen tai seisoskelun jälkeen? Ovatko kauppareissut hankalia? Helpottaako ostoskärryihin nojailu? Paikantuuko kipu vyömäisesti molemmin puolin alaselkää ja pakaroita? Ylittääkö kipu keskilinjan? Tuntuuko selkä jäykältä taivuttelitpa sitten eteen, taakse, sivuille tai kierroissa? Jos nämä kysymykset kuulostavat tutulta, saatat hyötyä alla olevista harjoitteista.

Selän ojentajien harjoittamisesta

Suorita 3 sarjaa, kussakin 15-25 toistoa. Taukoa sarjojen välillä 45-60 sekuntia. Jos harjoite käy kovin raskaaksi, kallista vartaloasi vähemmän eteenpäin, jolloin harjoite on kevyempi. Harjoita liikesektorilla, jolla kipua ei ilmene harjoitekipua lukuunottamatta.

Kylkitreeniä istuen

Tämä harjoite on erinomainen alaselän nikamien mobilisointiin ja toisaalta selkä- ja vatsalihasten (vertikaalisimpien säikeiden) harjoittamiseen. Suorita 3 sarjaa, kussakin 10-15 toistoa. Pidä taukoa sarjojen välillä 45-60 sekuntia.

Lantiorenkaan ja selän keikuttelua

Suorita 3 sarjaa, toista 10-15 toistoa / kohta. Muista, että liikkeen tulee olla kivutonta ja hengityksen on hyvä olla rento.

Rinta- ja lannerangan ylimenoalueen mobilisoinnista

Suorita 3 sarjaa, 15-20 toistoa / puoli.

Ison pakaralihaksen voiman harjoittamisesta

Rullaa lantio ylös nikama nikamalta rullaten. Pidä asento 3-5 sekuntia, toista 10-15, kolme sarjaa. Pidä taukoa sajojen välillä 45-60 sekuntia.

Jaa tämä sivu