Alaselän pyöristymiseen liittyvä selkäkipu

Sattuuko ja särkeekö alaselkään? Paikantuuko oireilu lähelle keskilinjaa? Tuntuuko siltä, että selkäsärky äityy samalta alueelta aina, kun selkä ohjautuu pyöristyneeseen / kumaraan asentoon? Imuroidessa, noukkiessa tavaroita lattialta, hampaita harjatessa, istuessa, perunoita kuoriessa, punttisalilla kyykky -ja maastavetoliikkeissä? Tai ehkä jalkaprässissä? Onko niin, että selkäkipusi ei ole jatkuvaa? Onko se enemmän toistuvaa? Onko oireilu kehittynyt nykyiseen muotoonsa hiljalleen ajan saatossa? Onko oireilusi alkanut ilman ihmeempää traumaa? Jos nämä kysymykset puhuttelivat Sinua, kannattaa tutustua alla oleviin harjoitteisiin. 

Kumarrus treeni

Jos selkäsi meinaa kipeytyä herkästi seistessä ja hieman etukumarissa asennoissa, painota tätä harjoitetta. Muista, että eteen kumartuessasi ja takaisin palatessasi alkuasentoon, kontrolloidaan liikettä pakaralihaksilla. Tee harjoitetta sen verran, kun jaksat keskittyä.

Selän neutraaliasennon harjoittemisesta polvea ojennettaessa

Harjoitat taitoa tässä(kin) harjoitteessa, joten tee harjoitetta sen verran, kun jaksat keskittyä. Painota tätä harjoitetta ensi alkuun mikäli selkäsi meinaa oireilla pitempään istuessa.

Istumasta ylös ja takaisin - hallitsetko alaselkäsi asentoa?

Yksi ongelma alaselän asennon hallinnan kanssa liittyy vaikeuteen erotella ja hahmottaa alaselän ja lonkan lihastoimintaa toisistaan. Tässä näppärä harjoite hahmottamisen tueksi.

Lannerangan neutraaliasennon harjoittamisesta niiauksen / kyykyn aikana

Joskus selän asennon hahmottaminen ja erottelu lonkan toiminnasta on haastavaa. Selkä seinää vasten harjoite on erinomainen silloin, kun asennon hahmottaminen on vaikeaa istuma asennossa (kts. yllä oleva harjoite).

Jaa tämä sivu